12 technikai SEO feladat + 8 weboldal gyorsítási tipp

Üdv újra itt, az 5 perc SEO sorozat következő részében! Ma a technikai SEO lesz a téma, beleértve a weboldal sebesség lehetséges mérését és felturbózását. Tarts velem ma is!

A korábbi epizódokat a cikk alá navigálva találod meg.

technikai SEO weboldal sebesség weboldal gyorsítás 5 perc seo

Következzen a technikai SEO fogalma és a belefoglalt főbb feladatok

A technikai SEO a keresőoptimalizálási feladatok azon tevékenységeinek összefoglaló neve, melyek segítenek a Google-nek JÓL feltéképezni a weboldalt. Ilyen például a webhely sebessége, a webhelytérkép megléte és helyessége, valamint az átirányítások megfelelő beállítása.

Eddig azokról a tevékenységekről beszéltünk on-site és off-site SEO kapcsán, melyek javarészt inkább tartalmilag érintették weboldalunkat. Emlékezhettek, ilyen a kulcsszóra hangolás, blogolás, meta adatok beállítása, vagy a linképítés

A technikai SEO a weboldalnak a hátterét teszi rendbe és nem feltétlenül azokat a dolgokat, melyeket a látogató észrevesz – kivéve persze a weboldal sebesség, ami viszont kardinális kérdés SEO szempontjából.

A webmesteri irányelvek

Van még egy fogalom, amit rendbe kell tennünk, mielőtt rátérünk a gyakorlati teendőkre: a webmesteri irányelvek (webmaster guidelines).

A webmesteri irányelvek olyan általános útmutatók, melyek segítenek abban, hogy a weboldal megjelenjen a Google keresőben. Be nem tartásuk pedig az ebből történő kimaradást eredményezheti.

Az irányelveket három fő csoportba soroljuk: vannak általános, tartalomra vonatkozó és minőségi javaslatok.

Miért fontos a technikai SEO?

Képzeld el, hogy írtál egy csodálatos tartalmat! Alig várod, hogy közzétedd, és mások alig várják, hogy elolvassák. Elérkezett a várva-várt nap, közzéteszed a tartalmat és amikor rákattintanak….eltelik 1,2,..5…10 másodperc, mire betölt az oldal. Ajjaj…

Mi történik? Igen valószínű, hogy a 3. vagy 4. másodpercnél elveszítettél egy csomó potenciális olvasót. 

Nem ragoznám tovább. A technikai SEO része a webhely sebesség optimalizálása is, de nézzük tételesen a feladatokat.

Pont egy tucat technikai SEO feladat

Van még persze több is, de ezekkel mindenképp érdemes foglalkozni.

7+1 tipp weboldal gyorsításhoz

Ha egy ideje már követed az 5 perc SEO sorozatot láthatod, hogy egy elég sokrétű feladatcsokor szakad az ember nyakába, ha keresőoptimalizálásra szánja el magát (vagy szakértőjét)….

Nem meglepő szerintem ha azt mondom, a weboldal sebességét is igen sok tényező befolyásolhatja a tárhely szerverétől az oldalon megjelenő képekig.

Én most mégis hoztam pár tippet, hogyan lehet kedvezőbb sebességet elérni és +1 tippként azt, hogyan mérheted meg az eredményt.

Tetszett a cikk? Oszd meg bátran, hátha más is talál benne hasznos információt.

Kérdésed adódott a témával kapcsolatban? A komment részben felteheted, és amint tudok, válaszolok rá.

Sharing is caring...

Kérdésed adódott? Vagy hozzászólnál a témához?
Írd meg nekünk bátran!

A hozzászólásod adminisztrátori jóváhagyást követően jelenik majd meg.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük