Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Címsorok szerepe | On-site SEO

címsorok, headingek, keresőoptimalizálás

Folytatjuk az Online Marketing Percek sorozatot, azon belül is az On-site SEO teendőink számbavételét. Ebben a bejegyzésemben a címsorok lesznek terítéken, illetve megválaszolok néhány alapvető kérdést a témában.

Lássuk, mik a főbb tudnivalók!

Mik azok a címsorok?

A címsorok – más néven “heading”-ek azok a szavak, jobb esetben kifejezések, melyek megnyitnak egy adott, szövegből és képekből álló szakaszt egy honlapon, vagy egy blog bejegyzésben.

Mi legyen a címsor szövege?

Aki egy ideje követi a bejegyzéseimet a témában, talán nem lepődik meg a válaszon: pontosan az, amiről a kapcsolódó tartalom szól.

Nagyon egyszerű párhuzamot lehet amúgy vonni ebben az esetben a Word szövegszerkesztővel. Ott is megvan az ember igénye (jó esetben), hogy címet adjon a dokumentumnak, és bekezdéseit mérettől függően Címsor 1, Címsor 2 stb. megjelöléssel, és egyúttal formázással illesse.

Miért fontos a heading keresőoptimalizálás szempontjából?

Erre szerencsére pont nem olyan bonyolult a válasz…az olvashatóság miatt. Arról is beszéltem már korábban, hogy a Google nagyon fontosnak tartja azt, hogy el lehessen igazodni az adott oldalon, struktúrált és “könnyen emészthető” legyen az olvasónak. A címsorok kapcsán nem mondhatjuk, hogy közvetlen befolyásoló tényezői a SEO-nak, de közvetettek mindenképp.

Milyen egy jó címsor?

  1. Világos, érthető. Azonnal eldönthető róla, pontosan mi fog következni az alatta lévő sorokban.
  2. Némelyik tartalmazza a kulcsszót, vagy kulcs kifejezést. Itt figyelni kell, hogy nehogy a kulcsszó-halmozás hibájába essünk!
  3. Formailag is ki van emelve.
  4. A címsorok kialakítását és egymás utániságát tekintve az oldal összes címsora fa struktúrát követ, ez alapján lesz áttekinthető.
heading structure, címsor struktúra, fa struktúra

A következő részben…

Az On-site SEO 4. feladatáról, a képek optimalizálásáról fogok beszélni – képméretekről és a keresőoptimalizálás kapcsán sokat emlegetett “Alt text”-ről. Tarts velem akkor is!

Ha esetleg lemaradtál az előzményekről…

Megtalálhatod azokat a Facebook-oldalamon! Ízelítőül az előző kettő “versenyző”:

Online marketing percek on-site SEO, meta cím és meta leírás

Ha hasznosnak találtad, oszd meg bátran!

Sharing is caring...

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Kérdésed adódott? Vagy hozzászólnál a témához?
Írd meg nekünk bátran!

A hozzászólásod adminisztrátori jóváhagyást követően jelenik majd meg.