Rólunk

rólunk

Rapai-Csáki györgyi vagyok

az Ananász design & more megalkotója. Amikor felkeresel minket, első körben velem fogsz találkozni személyesen, vagy online.

Az Óbudai Egyetemen, mérnök informatikus alap-, majd mesterszakon végeztem. Szakdolgozatomat már a vizuális megjelenítés fontossága köré építettem, de akkor még csak oktatási viszonylatban. Mindemellett sokat programoztam, és lehetőségem nyílt bebarangolni az informatika különböző területeit.

Tanulmányaim

A boldog diákévek után a munkaerő piacon bontogattam szárnyaimat, majd nagyjából 10 évet dolgoztam multi-környezetben, IT projektmenedzsment területen. Hosszú évekig a Magyar Telekom volt a második otthonom. Dolgoztam mint gyakorló projektvezető, oktató és mentor, valamint Scrum Master de minden egyes tréning anyagnál és prezentációnál már rendkívül nagy hangsúlyt kapott a megjelenítés, habár akkor még nem is sejtettem, miért olyan fontos ez nekem.

Rapai Csáki Györgyi Ananász Design bemutatkozás

Találkozás a webdesign világával

2018 őszén találkoztam először az weboldal készítés és arculat tervezés műfajával, és amellett, hogy azonnal magával ragadott, minden egyes nap töretlenül próbálom fejleszteni magamat benne. 2019 májusában elengedtem a biztos fogást, hogy megpróbáljak ezen a területen a saját lábamra állni, és egyúttal megalkuvás nélkül azt csinálni, amit szeretek. Ekkor született meg az Ananász design.

Elkészült a saját weboldalam, 2019 őszén pedig továbbképeztem magam a Klikkmánia Maternity programjának keretén belül, és elvégeztem egy két hónapos Online Marketing képzést.

Ekkor szerettem bele igazán a keresőoptimalizálás világába.

Azóta folyamatosan fejlesztem magam mert úgy gondolom, hogy nem válhat igazán jó SEO szakértő abból, aki nem követi folyamatosan a trendeket, és a Google algoritmusokat.

Heti szinten követem Neil Patel “SEO guru” blogját, illetve amikor tudok, örömmel veszek részt a Google által szervezett webináriumokon.

A weboldalak készítése mellett Shoprenter alapú webáruházakat készítek és tartok karban, melynek eredményeképp, úgymond “mellékesen” 2020 májusában hivatalosan is Shoprenter szakértővé avanzsáltak.

Shoprenter szakértő webáruház készítés

ISMERD MEG A CSAPATOT!

Nagyon nagy örömömre szolgál bemutatni Neked azokat az embereket, akik velem együtt nap-mint-nap azért dolgoznak, hogy az Ananász Design műhelyből kikerülő munkák a lehető legmagasabb minőségben készüljenek el. Itt minden kolléga igazi kincs – széles látókörrel, rugalmassággal és őszinteséggel. 

Együtt gondoskodunk a minőségről

Nagyon sok dolgot leírhatnék, miért jó csaknem 2 év “magány” után csapatra lelni. De most csak egyet emelnék ki, ami Téged is érint: sok-sok olyan munka van, melyről konzultálunk. Tehát nem egy “egyszemélyes” véleményt fogsz kapni, ha megkérdezed, milyen színvilág passzolna a cégarculatodhoz, vagy hogyan érdemes a weboldalad tartalmát kialakítani ahhoz, hogy jól pozícionáld magad a versenytársak mellett.

Nem is szaporítom tovább a szót…”Let me introduce…” Az Ananász Design csapat: 

Weboldal készítés, SEO szakértő Rapai-Csáki Györgyi

Rapai-Csáki Györgyi

Teamleader @ Webdesigner, SEO szakértő, Shoprenter szakértő és egy kicsit "mindenes", az Ananász Design megalapítója.

Weboldal készítés, grafika, Ananász design

Édes Noémi

Webdesigner @ Logók, komplett arculatok, valamint csomagolások, címkék és nyomdai grafikák megálmodója. WordPress szakértő különleges szépérzékkel és maximalizmussal.

Tokai Réka webdesigner ananász design

Tokai Réka

Webdesigner @ Színpaletták és betűtípusok lelőhelyeinek tudója, melyekből gyönyörű logók és arculatok születnek. Angol és német tudásával fordítások megvalósítója. WordPress szakértő.

Anna ananasz design csapat szövegírás

Kőtörő-Sleisz Anna

Kreatív szövegíró, VA @ Szövegíró, aki ha úgy kéred laza, ha pedig másként, akkor komoly hangvétellel ír Neked.  A természetes megfogalmazások mögött szakszerűen helyezi el a megadott kulcsszót, hogy a SEO is okés legyen!

Weboldal készítés, SEO, kulcsszó kutatás, versenytárs elemzés Ananász design

Molnár Tamás

Webdesigner @ WordPress szakértő, weboldalak megvalósítója. Nem ijed meg a tökéletes kulcsszavak kikutatásától valamint a versenytárs elemzéstől. Vagány és különleges logók, arculatok megálmodója, melyeket szívesen variál Social Media kreatívokon.

ONLINE SAJTÓ

2 évvel a suli elkezdése után készült velem egy interjú, mint sikeres gödöllői vállalkozó nő. Engedd meg, hogy ezt most megosszam Veled.

Mérnök informatika szakon végeztél, úgyhogy az informatika nem állt soha távol tőled, de hogyan jött képbe a webdesign, logók, weboldalak tervezése?
2018-at írtunk, amikor kezdtem úgy érezni hogy a budapesti, multi cégnél lévő alkalmazotti létem egyre kevésbé enged kiteljesedni. Ezért elkezdtem egy B terven gondolkodni. Alapvetően egy olyan ember vagyok, aki mindig agyontervez mindent, ennek ellenére – érdekes módon – a webdesign sosem szerepelt köztük. Lecke gyanánt az élet teljesen véletlenül sodorta elém a Webdesign suli hirdetését. Gondoltam, miért ne? Mérnöki háttér pipa. Kreativitás (szerintem:)) pipa. Multi-kultúrás jólszervezettség és időgazdálkodási “alapismeretek” pipa. Motiváció: nagy pipa. Meghoztam életem egyik legjobb döntését! Talán tényleg nincsenek véletlenek…
Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
Tegye fel a kezét, aki élete során legalább egyszer esküvőszervezővé szeretett volna válni. Én is felteszem. Nem lettem az, de egy valami megragadt bennem – a menthetetlenül romantikus énemben – egy témába vágó filmből. Az, amikor a főhősnőnk elmondja, melyik a kedvenc pillanata egy esküvőn.
Nos, valahogy így vagyok én is – kedvenc pillanatokból töltődök:
⦁ Amikor a nyomdában a kezembe veszem azt a címkét, kártyát vagy bármi egyebet, amin előző nap még számítógépen igazítottam a képpontokat és színeket.
⦁ Amikor először látja az elkészült weboldalt a megrendelő, és visszajelzi felém, hogy igen ez, az! Ez Ő.
⦁ Amikor élvezhetem annak varázsát, hogy kisvállalkozókkal dolgozom. Emberek érzésekkel, hangulatokkal, rengeteg kitartással és alázattal. És amikor elmesélhetjük a hétvégénket, vagy csak szimplán egy vicces történetet ebben a sokszor akadályokkal teli világban.
 
Nem tartottál attól, hogy túl nagy fába vágod a fejszédet? Nem féltél a biztos munkavállalói létből kilépni és a bizonytalan vállalkozói létbe belépni?
Igazából olyan nagyon sosem. Ezt főleg a férjemnek köszönhetem, aki reálisan látja a dolgokat, mégis optimista tud maradni. Minden tekintetben a támogató TÁRSAM. Csupa nagy betűvel.
ananász design rólam történet
Nehezebb nőként érvényesülni a vállalkozói világban? Milyen előnyöket és hátrányokat tapasztalsz?
Mérnök informatikus nőként most jóval könnyebb, mint a multis világban volt. Itt minden sokkal intenzívebb, gyorsabban lehet reagálni a környezetre, és szintén rugalmasan lehet alkalmazkodni ahhoz, amire igény van. És amire igény van, értesz hozzá és jól csinálod, ott érvényesülni is fogsz. Hamarabb jönnek a sikerek, mint egy nagyvállalati környezetben.
Szerintem most azért is ismernek el mérnökként, mert azzal kombináltam, amihez mi nők (általában) jobban értünk: a színek, stílus, összkép és harmónia. És persze azért is, mert 1-2 weboldal kódot megjavítottam már 😉
 
Az utad során volt olyan érzésed, hogy ez nem fog összejönni? Ha igen, mi lendített át ezen?
Természetesen volt. Én is átéltem a kritikus első évet. Hogy mi lendített át? Sok munka, újratervezés és bátorítás.
 
Milyen tanácsot adnál azoknak a nőknek, akik azon gondolkodnak, hogy vállalkozók legyenek?
Határozd meg azt a pár embert körülötted, akiknek a véleményére adni fogsz. Akik őszinték veled, reálisan, két lépés távolságból tudják nézni a helyzeteket, de egyben támaszaid is tudnak lenni a hullámvölgyekben – mert azok lesznek. Ezen felül mindig légy résen, jó irányba mész-e és legyél rugalmas, ha változtatni, finomhangolni kell valamin.
Szánj időt tanulásra, ismereteid bővítésére, ugyanis nagyon kevés az a terület, ahol nem fogsz sok-sok konkurenssel találkozni. Higgy magadban és dolgozz keményen. Én szurkolok neked! 🙂

“Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.”