ananász design weboldal készítés

Honlap készítés

WordPress alapú weboldalak készítése

Minőségi honlap készítés

Mobilbarát weboldalak a legújabb webdesign trendek alapján

Valami igazán trendi weboldalt szeretnél? Olyan csapatot keresel honlap készítés kapcsán, akikre hosszú távon, tanácsadásban és későbbi, karbantartási és weboldal frissítési feladatokban is számíthatsz?

Nálunk, az Ananász Design-nál ezeket mind megtalálod!

Honlap készítés kapcsán két lehetőséged van: kérhetsz új weblapot, vagy kérheted meglévő weboldalad felújítását.

A weboldalak készítéséhez WordPress-t használunk. Ez egy ú.n. tartalomkezelő rendszer, amelynek használatával könnyedén megvalósíthatóak olyan modern funkciók, melyekkel honlapodat még látványosabbá tudjuk tenni (például kapcsolati űrlap, képgaléria, stb.). Mindemellett könnyen megvalósítható a mobilbarát kialakítás, amire manapság abszolút szükség van.

A WordPress használatával több ezer weblap sablon áll rendelkezésünkre, melyek közül mindig hozunk javaslatot, hogy az adott honlap készítés során melyiket használjuk.

Talán bonyolultnak tűnnek a fentiek, ezért megpróbáljuk egy példával illusztrálva elmagyarázni. Ennek megértése igen fontos, hogy utána tudjuk beszélgetni az érdemi dolgokról 🙂

Domain, tárhely, WordPress és a többiek

Képzelj el egy telket, amire építkezni fogsz. A domain a cím, a tárhelyed pedig a telek. Ha úgy döntesz, hogy biztonságossá teszed a tárhelyet, úgynevezett SSL tanúsítványt is igényelsz, mellyel máris kerítés került a tulajdonod köré.

Amikor feltelepítjük a WordPress tartalomkezelő rendszert, az olyan, mintha megépítenénk az alapot és a külső falakat (tudom, hogy minden ház másmilyen, a WordPress meg csak egy féle, de ettől a megértés kedvéért most tekintsünk el).

Ha ezzel készen vagyunk, akkor feltelepítjük a kiválasztott sablont. A sablon adja meg, hol lesznek a szobák, a belső falak, csatorna stb. 

És ez után jövünk mi, az Ananász design, akik személyre szabottan befestik a falakat, elkészítik és beépítik a konyhabútort, lerakják a legszebb padlót, valamint burkolatokat. Végül, de nem utolsó sorban minden a helyére kerül az utolsó vázáig. 

Az utóbbiakat -a beépített konyhabútortól a szaniterekig – nevezzük “bővítményeknek”. A bővítmények olyan előre gyártott dolgok, melyek a honlapodra telepítve bizonyos funkciókat lehetővé tesznek.

A munka végeztével kiírjuk a postaládára a neved. Ez olyan, mint amikor kirakjuk a Facebookra, hogy elindult az oldalad 🙂

Reméljük, sikerült nagyjából szemléltetni, hogyan épül fel technikailag egy oldal. Az alábbiakban mesélünk még a weboldal készítésről, és hogy hogyan tudjuk hosszú távon támogatni a honlapodat. Olvass bátran tovább, referenciamunkákat is találsz!

Első a mobilnézet

2021-től már nem is kérdés, hogy weboldaladnak mobilbarátnak, azaz reszponzívnak kell lennie. Ezért mi a fejlesztés alatt folyamatosan figyelünk arra, hogy weboldalad ne csak laptopon, hanem mobiltelefonon nézve is rendkívül kényelmes legyen az olvasónak.

Weboldal karbantartás

Honlapunkon találsz egy olyan bejegyzést ami arról szól, mire kell figyelni ahhoz, hogy sikeres és jól működő legyen a honlap hosszú távon. Ennek egy fontos aspektusa a weboldal rendszeres karbantartása.

A lényeg az, hogy a WordPress, sablonok és bővítmények  folyamatosan újabb frissítéseket, funkciókat és javításokat kapnak. Ezeket az új verziókat pedig nekünk fel kell telepíteni az oldalra. Ebbe még nincs is semmi extra. A probléma akkor kezdődik, ha valami mégis elromlik, vagy mondjuk összeakad az új WordPress verzió egy bővítmény új verziójával, előfordulhat, hogy szétcsúszik, elhasal a honlap. 

Ebből adódóan tehát érdemes már a frissítést is szakértőre bízni, aki ha jól végzi a munkáját, a karbantartás és frissítés végeztével ellenőrzi a weboldal működését nem csak laptopról, de mobilról is

A másik fontos érv a honlap karbantartás mellett az, hogy minél ritkábban van frissítve a honlap, annál nagyobb az esély arra, hogy feltörik, esetleg tönkreteszik azt.

A támadások cél weboldalai nem feltétlenül a nagy honlapok. Kicsi, kézműves weboldalt is kellett már honlap feltörés után rendbetennünk.

A lényeg az, hogy érdemes már a honlap készítés megkezdése előtt kalkulálni ezzel 2-3 havonta, illetve hosszú távra választani webdesignert.

Referenciamunkák

Néhány elkészült WordPress weboldal az Ananász Design Stúdióból

A honlap készítés folyamata

Egy igényes, áttekinthető és vonzó weboldal elkészítésébe neked is, és nekünk is sok munkát kell beletennünk.

Szeretünk transzparensen működni, és folyamatosan finomhangolni weboldaladat megvalósítása közben. Azért, hogy nagyságrendileg tudd, hogyan zajlik (az esetek többségében) ez a folyamat -és hogy minél átláthatóbb legyen a munkánk- az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb lépéseket.

Gyakran ismételt kérdések

Ha van egy klassz weboldalad vagy webáruházad, érdemes figyelmet fordítani arra, hogy meg is találják ügyfeleid, vásárlóid. Ebben segít a keresőoptimalizálás, melynek során számos olyan feladatok tudunk elvégezni a weboldaladon, mely megfelel a Google elvárásainak.

Az első konzultáció során azt is felmérem, hogy szeretnél-e on-site, induló keresőoptimalizálást vagy sem. Ez elég fontos infó, már a kialakítás szempontjából is.

Kérhetsz felhasználói kézikönyvet kisebb módosítások elvégzéséhez weboldaladon. Ennek ára a tartalom é terjedelem függvényében változik.

Lehetőséged van fix havidíjas karbantartást kérni tőlünk, melynek költsége a munka mennyiségétől függ, és mindig tartalmazza a biztonsági mentéseket és frissítéseket.

Igen! Ez esetben a munka megkezdése javaslunk 2-3 konzultációs alkalmat, melyből az első díjmentes!

A weboldal elkészülésekor javasolni szoktuk a Google Analytics összekötést, melyet szintén el tudunk végezni, ha erre igény merül fel. Ez az eszköz lehetőséget ad a honlap valós idejű, és múltbéli forgalmának igen széles körű monitorozására.